Nejlepší restaurace v New Yorku

5. říjen bude velký den pro všechny gurmány v New Yorku. Vychází totiž světoznámá příručka Michelin Guide pro New York, která již sto let hodnotí nejlepší restaurace světa.

Co je Michelin Guide?
Když av roce 1900 Paříž připravoval na Světovou výstavu, napadlo bratrem Édouard a André Michelin připravit příručku dobrých restaurací, pro ty kteří na výstavu cestují na pneumatikách Michelin. Vytvořili tak Michelin Guide, bibli pro ty, kteří chtějí najít nejlepší gastronomické provozy v zemi.

Díky Michelin Guide snadno poznáte, kde se vyplatí najíst, a kde ne. Michelinova příručka pro New York hodnotí restaurace již od roku 2005 (jako první pro mimo-evropské město).

A že to není nejlehčí úkol svědčí i počet restaurací v New Yorku, kterých je přes 25 000 . Ty musí speciální Michelin ochutnávači navštívit a ohodnotit.

V roce 2009 získalo ocenění michelinovskej hvězdy celkem 28 newyorských restaurací (nejvíce, po tři hvězdičky získali Jean Georges, Le Bernardin a Per Se, dvě hvězdičky Adour Alain Ducasse at The St. Regis New York, Daniel, a Del Posto a po jedné Alto, Anthos, Blue Hill, Café Boulud, Cru, Dressler, Eighty One, Gotham Bar and Grill, Gramercy Tavern, Insieme, JoJo, L’Atelier de Joel Robuchon – Four Seasons Hotel New York, The Modern – Dining Room, Oceana, Perry St , Public, Saul Restaurant, Sushi of Gari, Veritas, Walls a restaurace wd-50).
Které to budou letos, uvidíme 5 října.

Marek (SkyTeam Elite) rád lítá (nikdy nepohrdne dobrou letenkou do New Yorku, či kdekoliv jinde). Kromě létání provozuje síť cestovatelských webů mimo nymag.cz taky sesteřský portál newyorkcity.sk, nebo hotelove.sk.

*

*

Top